Terug

Ctbg toegelaten

Er zijn momenteel veel onbetrouwbare desinfectiemiddelen in omloop die niet alleen u als koper en gebruiker bedriegen met valse beloften, maar ook ongezond, onveilig en schadelijk kunnen zijn voor mens, dier of milieu. Let daarom op of een product Ctgb toegelaten is.

Doordat Paxontac desinfecterende handgel toegelaten is door het Ctgb kan de werkzaamheid en veiligheid van dit product gegarandeerd worden.

Waarom moet een desinfectiemiddel toegelaten worden door het Ctgb?

Wanneer u gebruikmaakt van een desinfecterende handgel is het van groot belang dat de samenstelling van het product betrouwbaar, effectief en onschadelijk is voor mens, dier en milieu. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ziet er daarom op toe dat desinfectiemiddelen voor de huid worden toegestaan door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Alleen wanneer een desinfecterende handgel toegestaan is door het Ctgb kan de werkzaamheid en veiligheid van het product gegarandeerd worden.

Wat zijn de risico’s van desinfecterende handgel?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit wijst op het grote risico van desinfecterende middelen die niet toegelaten worden door het Ctgb. Koop en gebruik daarom alleen desinfecterende gels die toegelaten zijn door het Ctgb.

Desinfectiemiddelen bevatten specifieke werkzame stoffen om bacteriën, schimmels en/of virussen te bestrijden. Verkeerd gebruik en een verkeerde concentratie aan werkzame stoffen kan schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. De kans dat bacteriën resistent worden tegen het desinfectiemiddel, is dan groter, waardoor ze moeilijker te bestrijden zijn. Alleen van de toegelaten desinfectiemiddelen is de werkzaamheid getoetst door het Ctgb, het veilig gebruik is dan gegarandeerd.

(Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Rapport “Zorgvuldig omgaan met Desinfectantia”, 21 december 2016.)

Hoe weet je of een desinfectiegel is toegestaan door het Ctgb?

Staat op het etiket een N-nummer met vijf cijfers? Dan is dit desinfectiemiddel toegestaan door het Ctgb. De N betekent dat het toegestaan is in Nederland. Bij Paxontac is dit Ctgb-toelatingsnummer 14624N.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »